Bhutlah Chocolate (Brown Bhutlah)

Chilli Brown Bhutlah se řadí mezi odrůdy jejíž plody mají extrémní pálivost, která v ústech trvá neskutečně dlouho a až po ní se dopracujete k chuti, která si nese ovocný nádech. Není se čemu divit, jedná se o křížence Bhut jolokia a Trinidad douglah. Plody dozrávají do hnědé barvy a výnosnost bývá překvapivá. Tato odrůda se řadí k jedněm z nejvýnosnějších. Rostlina vyžaduje dostatek prostoru, dorůstá do keře v průměru jednoho metru. Plody této pálivosti je ideální zpracovat např. sušením a namletím, nebo do domácích omáček.

Nároky na pěstování
Výsev semen je ideální začít už v únoru. Klíčení může trvat až tři týdny. Semena je nutné vysévat do kypré a stále vlhké půdy. Ideální jsou rašelinové květináčky, které také nabízíme, nebo kokosové vlákno. Doporučujeme pravidelně rosit, aby substrát byl stále vlhký. Při
klíčení dodržujte teplotu 25 - 30 °C. Po vyklíčení je potřeba dostatek světla pro dobrý rozvoj rostliny. Teplota substrátu a vzduchu by neměla klesnout pod 22 °C. Nejlepší místo pro pěstování je skleník nebo fóliovník, případně teplé a slunné venkovní místo. Chilli mají rádi dostatek živin, proto je ideální průběžně přihnojovat. Ideálně jednou týdně dle doporučeného dávkování.
Rostlině Brown Bhutlah je potřeba dopřát dostatek prostoru a pokud budete sázet do květníku, může mít až 15 l.

Jako každá rostlina i rostlina chilli papriček se Vám odvděčí svým plody na základě podmínek, které ji poskytnete, chilli celkově mají rády teplé podmínky a dostatek živin. Přejeme úspěšné pěstování a budeme velice rádi, když své výpěstky budete sdílet na našem  Facebooku    www.facebook.com/chillimat/


Semínka můžete objednat zde a růzdné druhy sazenic v Objednávkovém formuláři

Cena sazenice: 110 Kč

Bhutlah Chocolate (Brown Bhutlah)

Kolik kusů chceš této odrůdy, pro kombinaci více druhů využij formulář z hlavního menu