Habanero Yellow

Svůj původ má v Mexiku a v oblasti Belize. Tyto velmi pálivé papričky jsou populární v Mexiku, Jižní Americe a Karibiku, používají se také hodně k přípravě jamajských a indických specialit a pálivých cukrovinek. Je až 40 krát pálivější než papričky Jalapeňo! Plody jsou asi 5 cm dlouhé a 2,5 - 4 cm  široké. Mají tvar klasického habanera a vůně je velmi aromatická. Chuť je nasládlá až ovocná.

Rostlina dorůstá do výšky kolem 50 cm, výjimečně až 70 cm, má velké množství plodů, zralé plody jsou ŽLUTÉ barvy. Rostlina patří mezi snadno pěstovatelné, stačí dodržet pár jednoduchých zásad a odvděčí vás velkým množstvím plodů.

Touto papričkou můžete skvěle dochutit své pokrmy, výborné jsou na zavařování či na sušení.

Nároky na pěstování
Doba klíčení semen je 10 - 30 dnů. Semena je nutné vysévat do kypré a stále vlhké půdy. Ideální jsou rašelinové květináčky, které také nabízíme, nebo kokosové vlákno. Doporučujeme pravidelně rosit, aby substrát byl stále vlhký. Při klíčení dodržujte teplotu 25 - 30 °C. Po vyklíčení je potřeba dostatek světla pro dobrý rozvoj rostliny. Teplota substrátu a vzduchu by neměla klesnout pod 22 °C. Vlhká půda a pravidelné rosení je nutné pouze pro první růstovou fázi, po přesazení ven nebo do většího květináče zálivku omezíme na běžný režim. V pozdějším období, zejména po období kvetení. když začnou vznikat papričky, nesmí být půda převlhčena, protože může dojít k zahnívání kořenů. U odrůd habanero, doporučujeme pěstování ve skleníku nebo fóliovníku.Tím se podstatně zvýší výnos papriček. Pokud zvolíte květináč, iděálně o obsahu 8 - 10l. 

Jako každá rostlina i rostlina chilli papriček se Vám odvděčí svým plody na základě podmínek, které ji poskytnete, chilli celkově mají rády teplé podmínky a dostatek živin. Přejeme úspěšné pěstování a budeme velice rádi, když své výpěstky budete sdílet na našem  Facebooku www.facebook.com/chillimat/

Semínka můžete objednat zde a růzdné druhy sazenic v Objednávkovém formuláři

Cena sazenice: 90 Kč

Sazenice Habanero Yellow

Kolik kusů chceš této odrůdy, pro kombinaci více druhů využij formulář z hlavního menu